FÜME GEYİK ETİ STOKLARIMIZA GELMİŞTİR.

Sülün (Pheasant) Macar ve Kafkas

Sülünler ağaçlık alanlarda,çayır ve tarlalarda tohumları,meyveleri ve bu böcekleri yiyerek beslenen uzun kuyruklu kuşlardırGenellikle 16 cins altında toplanan 50 türü vardır.Ağaçlara tünemekle birlikte yerde beslenirler. Akrabaları olan ormantavuklarının tersine tüyleri burun deliklerine ve bacaklarına kadar inmez.

Erkekler güzel tüyleriyle dikkat çeker.Ayaklarının hemen arkasında bulunan mahmuzlarını üreme mevsiminde dişiler için kavga ederken kullanırlarSülünler kaba ve yüksek sesle öterler ağır gövdeleri nedeniyle keklik ve turaçlardan daha çok gürültü çıkararak uçarlar.Sülünler eti lezzetli sayılan gözde av kuşlarıdır.

Anayurtları olan Asya'dan yeryüzünün birçok yerine götürülerek üremeleri sağlanmış öte yandan çeşitli doğal yaşama ortamlarında kırıma uğratılmıştır.Türkiye'de Marmara Bölgesi'nin doğusunda ve Karadeniz Bölgesinde yaşayan bayağı sülün son derece azaldığından koruma altına alınarak üretilmeye çalışılmaktadır

Anadolu'dan Japonya'ya kadar yayılmış olan bu sülünün birçok alttürü vardır18 yüzyılın ikinci yarısında Avrupa'ya 19 Yüzyılın ikinci yarısında Avustralya ve Kuzey Amerika'ya götürülen sülünler büyük ölçüde boynunda beyaz bir halka bulunan alttürün üyeleridirBayağı sülünün erkeği üreme mevsiminde iki yada üç dişi ile çiftleşir. Otlar ya da dikenli çalılar altında toprağı kazıyarak açtıkları sonrada yaprak ve otlarla döşedikleri yuvaya dişi yeşilimsi kahverengi 8-15 yumurta bırakır.Bazı sülünler son derece güzel renk ve desenleriyle dikkat çeker.

  • 700-1000 gr